Stamtavla

IM Claudius våren 2013 (fem år gammal)

IM Claudius RP 178

 

född 2008

 

e FS Champion de Luxe DE

u EG Guyilian RP 1292

ue Verona´s Gerswin RP 136

144 cm i mankhöjd

FS Champion de Luxe DE

FS Cocky Dundee DE

 

 

FS Golden Fleur DE

Cocky Dundas DE

Bloklands Sheila DE

Golden Dancer DE

Petit Fleur DE

 

 

 

EG Guyilian RP 1292

Verona´s Gerswin RP 136

 

 

Dordogne RP 1211

Vita Nova Golden Boris

Thrianta´s Natalie

Danny Black

Valerina

Genomtänkt avelsarbete

 

IM Claudius har prestation i stammen på både far och mors sida i flera generationer bakåt i leden. Hans blodslinjer är noga kombinerade för att få ut maximala sportegenskaper i kombination med ett bra temerament och en korrekt exteriör.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FS Champion de Luxe

IM Claudius far, FS Champion de Luxe, är en av Tysklads mest framgångsrika avelshingstar. Han gjorde sitt 30-dagars bruksprov i Neustadt Dosse som fyraåring och avgick som segerhingst med 10 poäng som hopptalang och 8,86 i medel. Han segerade i det Tyska Bundeschampionatet både som tre- och fyraåring och har sedan tävlat framgångrikt i dressyr upp till internationell nivå. Han har fram till och med 2011 57 stycken godkända söner efter sig i Tyskland. FS Champion de Luxe har dessutom mängder med avkommor som presterar på internationell nivå i ponnysport. Som exempel kan nämnas FS Coco Jambo (Holländsk inomhusmästare i dressyr, 2013) och Champ of Class (individuell guldmedalj på EM i dressyr 2012)

 

EG Guylian RP 1292

IM Claudius mor, EG Guylian RP 1292, är ett stambokssto i ASRP och har vinster och placeringar upp till och med LA dressyr. Hon är även helsyster med den i Sverige godkände ridponnyhingsten EG Goodwin RP 162 (numera exporterad till Danmark).

 

Veronas Gerswin RP 136

IM Claudius morfar, Veronas Gerswin RP 136, är en svensk ridponnyhingst som även är godkänd i Tyskland. Han har lämnat många lovande avkommor inom både hoppning och dressyr, och han har dessutom själv tävlat dressyr upp till och med nationell nivå.

FS Champion de Luxe

Champ of Class

 

Valack e FS Champion de Luxe. Detta är ritten som gav ekipaget 78,7 procent i FEIs individuella mästerskapsprogram och därmed också EM-guldet 2012!

Champion de Lune

 

Valack född 2003 e FS Champion de Luxe som bland annat har representerat Tyskland i internationella nationshoppningar.

Copyright IM Claudius RP 178 © 2013. All Rights Reserved